Utolsó kommentek:

Málna1003 2019.03.04. 06:29:58

Szia.érdeklődni szeretnék, hogy honnan sikerült beszerezned a tükörglazuros tortádhoz ezt a szuper "-formát-tartót ".
Köszönöm szépen előre is.
Üdv Manka

Bejegyzés: Tükörglazúros torta

Török Orsi 2018.12.27. 16:22:40

@Wulfie: Abszolút van idő, hajrá-hajrá!:)
Örülök, hogy tetszik az oldal, köszönöm! Az utóbbi időben kevésbé volt időm a blog részre, de most újabb receptek fognak felkerülni:).

Bejegyzés: Brownie eperöntettel

Wulfie 2018.11.25. 20:20:47

Próbálok nem sok sütit enni, mert elhagytam magam, de ezeket a képeket látván.. még ráérek. Nyárig van idő nem? :) Egyébként nagyon tetszenek a receptek és maga az oldal is. Kezdő vagyok még a sütésben, főzésben, de próbálkozom és nagyon szeretek böngészni itt receptek között. www.ujsagomat.hu/penny-market/lapozhato-reklamujsag-csutortoktol-22-11-2018/ Az alapanyagokat meg mindig megnézem honnan tudom olcsón beszerezni. Facebook csoportokban is benne vagyok, ahol megosztjuk egymással mi akciós a héten :)

Bejegyzés: Brownie eperöntettel

Török Orsi 2018.04.15. 07:26:26

@tarhosemese: imádom az epret, az epret csokival még inkább:). Onnan pedig már csak egy lépés az eper és brownie kombó☺️. Nagyon ajánlom! :)

Bejegyzés: Brownie eperöntettel

tarhosemese · http://tarhosemese.blog.hu/ 2018.04.10. 13:57:45

Úristen, hogy várom az eperszezont!!!!! Jó ötlet hozzá!

Bejegyzés: Brownie eperöntettel

Török Orsi 2018.03.30. 16:14:27

@tarhosemese: Nagyon örülök!:) Szuper párosítás mind a gyümölcs, mind a vaníliafagyi :).

Bejegyzés: Csodálatosan finom csokiszuflé, a franciáknál fondant au chocolate

tarhosemese · http://tarhosemese.blog.hu/ 2018.03.27. 13:47:12

@Török Orsi: Megcsináltam! Nagyon-nagyon finom lett. Gyümölcsökkel, vaníliafagylalttal tálaltam.
Recept mentve, nagyon részletes, köszönjük!

Bejegyzés: Csodálatosan finom csokiszuflé, a franciáknál fondant au chocolate

Attilajukkaja 2018.03.12. 10:55:18

@Török Orsi:
Nem késtél el semmivel, a Húsvét még odébb van. :o)
Abban viszont igazad van, ha egyszer úgyis tervezek egy próbasütést, akkor érdemes lesz magamnak utánajárni a kérdéseimnek. Csak arra gondoltam, hátha neked már van ez ügyben tapasztalatod.
Köszönöm a további tippeket!

Bejegyzés: Croque-en-bouche, a francia desszertcsoda

Török Orsi 2018.03.11. 21:49:30

@Attilajukkaja:
Ne haragudj kérlek a megkésett válaszért, ez a hét meglehetősen húzós volt, de itt vagyok:). Örülök, hogy löketet adtak a tippek és a képek!:)
Jogos a kérdés, bevallom eddig én egy időben készítettem ezeket, és inkább a párhuzamos készítéssel operáltam: amíg sült a tészta, elkészítettem a krémet hozzá. Illetve ha nem egy tepsivel, hanem egyszerre két tepsivel sütöd, azzal szintén rövidül az idő (ebben az esetben az alsónak több időre lesz szüksége, és nem szabad nyitogatni a sütőt). Ami több időt visz, az leginkább maga a sütés, ha egy tepsid van, és utána az összeállítás. A tészta frissen roppanós, na lehet lesütök egy kört, megnézem másnapra mennyire változik az állag, ennek előző napi sütésével hogy lehet operálni:).
Egy próbasütést kisebb mennyiséggel az éles helyzet előtt mindenképp ajánlok (a krémre nem, csak a tésztára), hogy biztos legyen a dolog!:)

Bejegyzés: Croque-en-bouche, a francia desszertcsoda

Attilajukkaja 2018.03.05. 10:15:57

@Török Orsi:
Nem értettél TELJESEN félre, mert tényleg félelmetesnek tűnik az elkészítése, és eddig eszembe sem jutott volna hozzáfogni. De a tippek és a képek adtak hozzá egy löketet. :o)
Egy gyakorlati kérdés: mit lehet ebből egy nappal előbb megcsinálni? Mert ha húsvéti ebédre készülök, akkor ugye nem tölthetem ezzel aznap az egész hajnalt-reggelt-délelőttöt.

Bejegyzés: Croque-en-bouche, a francia desszertcsoda

Török Orsi 2018.03.04. 17:37:07

@Attilajukkaja:
Óóó akkor félreértettem, aminek most bevallom, örülök:). Annak még inkább, hogy sikerült az ötletekkel is egy kicsit hozzátenni a recepthez! Nagyon kíváncsian várom Húsvét táján a fejleményeket, és bármi kérdés felmerül, nagyon szívesen segítek, válaszolok. Akár itt, akár Instagramon üzenetben.

Bejegyzés: Croque-en-bouche, a francia desszertcsoda

Attilajukkaja 2018.03.04. 13:36:39

@Török Orsi:
Köszönöm/köszönjük a tippeket (is)!
Egyáltalán nem riasztottál el a croque-en-bouche-tól, .... ellenkezőleg. Talán még kicsit ódzkodom, még kicsit kéretem magam, de valószínűleg megcsinálom Húsvétra. Az általad belinkelt virágos képek adták az ötletet: elhagyom a karamellhálót, helyette tavaszias (ehető vagy mű) virágokkal, gyümölcsökkel díszítem. :o)
Ettől még várom a további recepteket is!

Bejegyzés: Croque-en-bouche, a francia desszertcsoda

Török Orsi 2018.03.04. 08:51:32

@Attilajukkaja:
Igen, erre rá kell szánni az időt, át kell gondolni, és ha szükséges, tényleg készíteni hozzá egy kúpot segédletnek. Azért is igyekeztem sok-sok tippet, trükköt leírni hozzá, hogy elkerülhetőek/mérsékelhetőek legyenek ezek a buktatók:).
A Mesterszakács, Sütimester, talán még a Konyhafőnök feladati között is szerepelt a croque-en-bouche, valamiért ezt előszeretettel adják szegény versenyzőknek. Nem könnyű feladat otthon sem, de ahogy Te is írtad, általában ezekben a műsorokban nagyobb a nyomás, kevés az idő, idegen konyhában kell dolgozni, műsorvezetők és zsűritagok kérdezgetik közben a versenyzőt, ami jócskán nehezített terep:)). Azt mondanám amúgy, hogy több órát, egy fél napot érdemes rászánni. A profiterol nagyon jó gyakorlásnak hozzá, igaz az sem egy gyors történet. Ha a profiterol megy, akkor 1000%, hogy ez is menni fog! Gyakorlatilag annyi a plusz lépés, hogy ugyanakkora golyóbisokat karamellel kell összeragasztani, és építeni. A hálót én is lehagytam, de bevallom én jobban szeretem anélkül, enni legalábbis:))).
Na készítek akkor olyan desszerteket inkább, amik meghozzák a kedvet a sütéshez, és nem elriasztanak;)

Bejegyzés: Croque-en-bouche, a francia desszertcsoda

Attilajukkaja 2018.03.02. 09:05:28

@Török Orsi:
Hát igen! Ha szépen sikerül, akkor nagy siker lehet.
Valamelyik amerikai Mesterszakács műsorban volt ez az egyik feladat, és ott kiderült, hogy mennyi buktatója van ennek a süti költeménynek: csálé lett, nem lettek egyformák a fánklabdacsok, sok lett a ragasztóként használt karamell, nem sikerült a klasszikus cukorháló, stb. Igaz, ott időre és elég nagy stressz alatt dolgoztak a versenyzők, de én kicsit megriadtam a dologtól. Nekem biztosan lefoglalná az egész napomat. :o)
Először valószínűleg a profiterol elkészítésén gyakorolnék. Ha az megy, akkor ez is menni fog!

Bejegyzés: Croque-en-bouche, a francia desszertcsoda

Török Orsi 2018.03.01. 22:46:32

@Attilajukkaja: Hazudnék, ha azt mondanám 10 perc alatt kész volt:)). El kell mókázni vele, de kivételes alkalmakkor szerintem megéri:)

Bejegyzés: Croque-en-bouche, a francia desszertcsoda

Attilajukkaja 2018.02.28. 16:39:28

Gyönyörűek, .... de nagyon pepecs. :o)

Bejegyzés: Croque-en-bouche, a francia desszertcsoda

Török Orsi 2018.02.27. 22:22:58

@Tarhos Emese: Ennek örülök!:) Érdemes beruházni egy ramekin szettre, én créme brulée-hez is használom :). Nagyon örülnék, ha majd mesélnél hogy sikerült a szuflé!:)
Szép napot!
Orsi

Bejegyzés: Csodálatosan finom csokiszuflé, a franciáknál fondant au chocolate

tarhosemese · http://tarhosemese.blog.hu/ 2018.02.25. 14:03:49

Ez a süti meghozta végre a kedvem hozzá, hogy vegyek szufléformát. :-)
Mindenképpen kipróbálom, istenen néz ki!

Bejegyzés: Csodálatosan finom csokiszuflé, a franciáknál fondant au chocolate

 

insta_kep.jpg

Sütimesék

Üdvözöllek a blogomon, ahol bizony minden a sütikről szól: receptekről és variálhatóságukról, tippekről és buktatókról (mert senki sem születik profinak, landolt már párszor a kukában sütim nekem is), kreativitásról, inspirációkról és ötletekről. Ha kíváncsi vagy kicsit többre is, akkor nézd a Viasaton indult Ide Süss című sütis műsort, mert az első évad szereplői között engem is megtalálsz!:)

Facebook oldaldoboz

Friss topikok

süti beállítások módosítása